Wednesday, November 4, 2009

Hang out.......

































Hahahaha...crazy time...arini i satu hari tak pergi library..caya tak??huhuu...actually i arini cam layan blues je kan..bangun2 subuh je td i dah menghadap comp dok menyinggah blog nie sekejap..tp bukan sekejap..i depan laptop smpi tghri u all tau..dengan tak mandinye lg..heheh...ssyyy jgn bgtau org...sambil i edit blog i nie i dengar lagu2 layannn je kan...layan blues katakan..my fren masa tue sume tido lg..mana tak nye dah lah kat sini ujan so phm2 jelah kan tido pun sodap..Zzzzzzzz....I??hurmm i tak biasa tido lepas subuh actually..ceh dgr cam budak baik je kan..good daughter..cewah..mang i tak biasa pun..paling lewat i leh bangun pun kul 9 pg...tak lebey tp kurang ader..huhuhu...

Then tghri dlm kul 1 lebey kwn2 sume dah bgun tido..masa tue baru lah ingt lapa kan..i dr td dah lapa gile sbnrnye tp tahankan jelah..ujan still tak berhenti lagi..Macam faham2 je cuaca arini ngan perasaan i lah kan..After makan i rasa macam nak men bowling..nak lepas tensen katakan..so i pun pegilah KB Mall ngan kwn2 gile i..uhuhu...Tiba sna as usually part time i mesti akan ada..u all mesti dah tau kan..then kitorg pi lah bowling tue..Tiba kat sna dah excited nie nak main bowling..Ada plak mamat yg kat kaunter bowling nie ty kitorg bawa stokin tak...Kitorang pe lagi..............



"OMG... i lupe lah nak bawa stokin..huhuhu..D, ko bw stokin tak?"


"Aku bawalah..taraaa..." Ceh minah nie berlagak plak kan..


"Alaaa nape tak ingat kan aku..Aku lupe lah wey...Ko yanti, gja bw tak?"


"Aku mn bawa..lupe gak.."hurmm tetiba mamat tu interrupt lah plak kan...


"Sy ada stokin..rm3.50 sepasang"


"What?taknak lah..mahal sangat..dahlah tgh kering nie..adeshhh...tak pakai tak leh ke?kitorg ada satu stokin tu..kitorg gilir2 bereh?


"Mana boleh t kena marah"


Alaaaa hai mamat nie..poyo pun ada kan...sudahnye puas kitorg pikir2 then i ckp beli stokin tempat lain dulu...Dengan hati yg kecewa nye i ngan ma fren pun keluarlah dr tempat bowling..Kitorg juz sempat amik gambar je..ahakz...


Then tetiba je kitorg terpikir idea gile yang tak penah di buat selama hidup di dunia ni..u all nak tau...haaaa...jeng..jeng..jeng...ececece..cam surprise sgt je kan..

Kitorang pegi masuk snooker centre beb...huhuhu....At dat time we all je lah yg gurl bertudung masuk snooker tue..diorg yg main dlm tu mcm caya tak caya je kan..n kitorg buat muka slumber kitorg nie pegi kat kaunter..



"Berapa ek satu game kira?"


"1 jam rm 15..Tapi main rm5 pun bleh sbb biasa bola dah abis masuk lubang.."


"Oh yeke...hurmm takpe lah kitorg main sejam..tapi kan ada orang ajar tak?huhuhu..."


Mamat kat kaunter tu senyum je kan...kitorg buat bodo slumber tya kan..


"Tak ada lah..."


"Oh yeke..hurmm camtu takpe lah..tapi.......tolong susun bola tue siap2 boleh tak?Kitorg bukan nak main..sj2 je nak suka2 amik gambar..ahakz..Oh ye kitorg nak table hujung skali bleh..malu tak reti main.."



I ngan kwn2 i pun pegilah table hujung sekali kan...ceh mcm pndi main je gaya...Kitorg amik kayu snooker tue then dok amik gambar je..huhuhu...pastu dtg lah sorg mamat yg agak baik + udang sebalik batu dtg tempat kitorg..dia ngan niat suci tulus ikhlas nak ajar kitorg main..So pe lg kitorg pun excited lah kan nak belajar main..Mula2 tue mang kekok skit..Lama2 jd beshh u all..Seronok sgt main even bola tak masuk lubang kan..D as usual lah kan sume btuk game sukan dia hustler..smpi main snooker pun yg mula2 tak tau after di gilap di ajar haaaa masuk 3 bola sekali dlm lubang..Terror r ko D..Kak yan masuk 1 bola n i masuk gak 1 bola dlm lubang..Masa tue hepy gilerr...yelah berjaya memasukkan bola kan...Gja tak berjaya..Sorry ja try next time k..huhuhu..Tapi gja lama2 pndi gak dok tonjol bola tue..Ok lah kan at least tonjol bola tue ngan smooth sekali..Sambil2 main tue kitorg tya lah pasal snooker nie cmne mainnye..cmne nak menang pe sume lah kan..Then mamat yg kenalkan diri as Bob tu pun bgtau lah pasal snooker nie..



Mula2 nak main tu bola tue di susun betuk segitiga..Kayu snooker plak kena cari yang elok lah kan..tengok tang hujung kayu yang menonjol bola tu nanti..mesti elok je..1st sekali kite kena tonjol bola merah tue..Kita kena abis kan bola merah tue dulu masuk dalam lubang barulah masukkan bola berwarna selain merah tue..Oppss lupe lak nak habaq..Kita kena tonjol bola putih tau..If bola putih yang masuk lubang so pemain yang next tue mulakan kat bhgian kwasan D kecil tu..If bola colour lain selain merah tu masuk plak amik balik letak atas table tu semula..Last sekali bola hitam n pink..Haa masa nie sapa yang berjaya masukkan bola hitam n pink tu dia lah pemenangnye..Haa besh kan..Nampak cam senang..Masa i tgk mula2 pun cam senang je..tp bile dah main..hurmm susahnye hanya i yang main nie je tau..





Apa?Pe cer ngan Bob tue??Haaa if u all nak tau Bob tue yang paling excited main sekali..Dalam pd juz untuk ajar je tp dia yang lebih2 main nye kan..i malas nak ckp lah kan..Yelah dia dah tolong ajar kan..so terima je lah..Kira nye sampai abis 1 jam tue dia dok main ngan kitorg...N u all mesti dah dpt agak lah kan sapa yang banyak masukkanbola merah..Dah tentulah bukan i..huhuh..Abis 1 jam tu kitorg pun nak bayar lah kan..Bob tue baik hati tolong kitorg bayar atas nama dia..So daptlah discount skit..Bukan nye tlg bayar pun..Mesti u all ingat dia baik hati tolong bayarkan..Ahakz..Takde maknanye lah...Kitorg juz bayar rm 13 je..After that haa kan i dah kata td kan udang sebalik batu..Dia pun minta lah no phone kitorg ngan reason if kitorg nak dtg lagi main leh guna nama dia then dapat murah..Yang klaka nye sepaptutnye lah kan kitorg yang amik no phone dia then if nak kitorg nak dtg kitorg juz kol dia..Tapi nie terbalik dia plak minta no kitorg if kitorng nak main..Hurmm i ngan kwn2 i takkan nak bg plak kan..Kitorg nak jaga aty dia kitorg minta no dia je..Takde lah bg no phone kitorg kan..Euww tak nak lah i..I masa tue dah keluar dah..Malas nak layan org yg amik kesempatan nie..


So tu jelah..After that i ngan ma fren pun balik lah umah..b4 that i beli coklat dulu..Coklat sneekers..huhuhu...Ppae pun mang besh arinie..cayalah kat korunk sume D,Kak yan n Gja...Korunk mang besh..mang gile..huhuhu...Adios...




Tudung putih tu D nama dia
Tudung Pink tu Gja
Tudung hitam tu Kak yan




2 comments:

  1. ahakz...seronok sgt..hehehe..terror tak aku men?cewah

    ReplyDelete