Thursday, December 27, 2012

"Don't Judge A Book By Its Cover"

I'm sure everybody know and have heard this quote right?

Hmmmm..nak start dari mana yek??
Actually, orang yang pakai biasa, baju bundle, kereta buruk..tak semestinya dia miskin..Sebenarnya dia sangat kaya..Cuma dia tak suka nak show off.. Tapi sebaliknya orang yang pakai baju mahal-mahal..branded..sebenarnya dia miskin..Sebenarnya nak berlagak je lebih..Orang kata  "Biar Papa Asal Bergaya"..

Orang yang kita tengok sifatnya nakal..macam sosial..tak semestinya dia jahat..Sebenarnya dia lah orang paling baik sekali..Di sebalik sifatnya itu , ada sifat baiknya yang kita tak nampak secara fizikal..Tapi sebaliknya orang yang nampak naif giler, pendiam..Sebenarnya dialah ketua segala mafia..Huh?? Mafia rasa macam ganas sangat je kan..hahah...

Tapi tak semua orang lah macam tu. Hanya segelintir jelah. Apa pun kita tetap tak boleh cepat menilai seseorang itu dengan hanya menggunakan mata kasar.. Kita kena menilai seseorang tu dengan mata hati..

Jadi, selamat menilai semua.. :)

p/s: terasa bersalah n malu dengan dia.. :(

Buka hatimu ...

Actually i haven't hear this song before this. But 1 of my new friend love this song..His favorite song.. So i searching the video music. Then when i heard it, i feel the music by the lyric and what can i say is i love this song..the lyrics is meaningful..

ARMADA BAND - BUKA HATIMU

Aku telah lelah mengikuti semua langkah kakimu...
dan berharap bisa memilikimu..
Berbagai cara telah aku lakukan untuk hidupmu..
Hingga aku mengorbankan hidupku..

Buka hatimu..
Bukalah sedikit untukku..
Sehingga diriku bisa memilikimu..

Berbagai cara telah aku lakukan untuk hidupmu..
Hingga aku mengorbankan hidupku..


Buka hatimu..
Bukalah sedikit untukku..
Sehingga diriku bisa memilikimu..
Betapa sakitnya..
Betapa perihnya hatiku..
Selalu dirimu tak menganggapku ada.

woo hoo...
Buka hatimu..
Bukalah sedikit untukku..

Sehingga diriku bisa memilikimu..


Betapa sakitnya..
Betapa perihnya hatiku..
Selalu dirimu tak menganggapku ada..



Buka hatimu..
Bukalah sedikit untukku..
Sehingga diriku bisa memilikimu..
Betapa sakitnya..
Selalu dirimu tak menganggapku ada..






Sahabat atau Musuh

Sahabat...
Orang yang sentiasa ada bersama kita..
Orang yang sentiasa ada di belakang kita...
Orang yang sentiasa menyokong untuk kebaikan..

Sahabat...
Sentiasa ada ketika susah dan senang..
Sentiasa ada ketika suka dan duka..
Sentiasa menasihati kita dan...
Sentiasa menegur untuk sesuatu yang salah...

Sahabat...
Dia jujur dengan kita..
Dia tidak akan tikam belakang kita...
Dia ikhlas bersahabat dengan kita..

Tapi musuh??
Tidak ada bersama kita..
Tidak berada di belakang kita..
Tidak akan menyokong kita..
Tidak akan menegur kita..
Kesimpulannya berlawanan dengan apa yang sahabat buat untuk kita..

Tapi musuh boleh jadi sahabat kita dan sahabat boleh jadi musuh kita...
Ada satu masa yang sahabat tidak jujur dan ikhlas dengan kita..
Ada satu pertelingkahan kecil yang boleh menyebabkan..
Antara dua sahabat bermasam muka..
Dan menjadi musuh...

p/s : saya rindukan sahabat baik saya.. :'(

Sunday, November 18, 2012

Teater Tun Dr Hasmah


For the first time in my life i'm watched theater..and it could be also my first time go to Istana Budaya..Oh my ..it's really amazing with the design and feel like i'm back to the roman ancient and of course it's very protocol..

Aku dengar ramai yang cakap Teater Tun Dr Hasmah sangat best. Bila aku baca tweet, ramai yang respond sangat best, terbaekk and di sebabkan itu aku pun nak lah pergi tengok gak. Lagi pun memang aku teringin sangat nak g tengok teater ni. Sebelum ni nak pergi tapi tak terpergi-pergi gak..So this time , aku nak pergi gak tengok teater. Jadi  aku pun nekad nak gi tengok Teater Tun Dr Hasmah.Actually bukan nye tak bleh tgk teater yang sebelum-sebelum ni kan tapi nape Teater Tun Dr Hasmah jugak yang aku pilih dan yang aku beria-ia nak tengok untuk jadikan impian aku jadi kenyataan??hurmm...

Actually sebab utama aku nak tengok Teater Tun Dr Hasmah ni adalah actor fav aku ada berlakon sekali. Siapakah??Of course lah Nazim Othman. Oh my..oh my...i'm really luv him okay..sangat minat kat dia. So di sebabkan dia lah aku sanggup g cari member nak ajak tengok teater ni. Walaupun duit takde ni..sanggup pinjam duit member untuk g tengok ni. Nampak tak keberiaan aku tu?hahaha...

So, bila dah tengok tu..apa yang aku boleh katakan pasal teater ni..its good..best..seronok lah tengok teater ni. Sebab kita boleh tengok the real acting kan..Taklah mengantuk pun..Its fun lah..Lagi satu dia ada selit kan sekali dengan menyanyi dan menari. Tu yang membuatkan teater ni tak membosankan. Tapi maybe sebab ada Nazim Othman kot..thats why aku tak bosan kot.hahha..Tapi serius its very fun. Aku rasa macam nak tengok lagi sekali je teater ni. Maybe citer lain plak kan..

Tapi yang buat aku sedihnya..AKU TAK DAPAT BERGAMBAR DENGAN NAZIM OTHMAN......uwaaaaaaaaaa :'( Ramai sangat orang duk sibuk sain autograph n bergambar.Aku hanya mampu tengok dia je dari jauh. Aku tengok je dia..Aishh hensem giler kot..Suka tengok dia senyum..His smile make me melting okayy...Aku tunggu n tengok dia sampai semua orang dah balik n sessi autograph dah abis. Ingat nak panggil dia sebab nak amik gambar tapi tak sempat sebab dia dah terus masuk dewan balik..wuwuwuwuw...Fail mission aku tau..

Hopefully one fine day, aku boleh jugak dapat jumpa dia. Hurmm so rite now my mission is he will noticed my tweet that i mention his name and he reply it or maybe he can retweet or maybe favourite my tweet and it  could be enough for me..


Luv u Nazim Othman.. :p

p/s : i will make sure u notice me and we can be close friend..

Thursday, October 25, 2012

Selamat Hari Raya Aidiladha

Selamat hari raya aidiladha ku ucapkan untuk semua umat islam yang ada di dunia ini. Hari raya aidiladha atau nama lainnya kita panggil hari korban adalah hari untuk kita memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah yang sanggup menyerahkan anaknya Nabi Ismail untuk di korbankan. Hari raya korban juga jatuh pada hari kesepuluh pada bulan Zulhijjah dimana merupakan tarikh penting dalam sejarah Islam kerana pada hari itu Nabi Adam dan isterinya Hawa telah dikeluarkan dari syurga dan diturunkan ke bumi sebelum berjumpa di padang Arafah.

Korban itu bermaksud dekat dimana kita menjalankan perintah Allah dan taati perintahnya kerana ingin mendekatkan diri kepada-NYA. Kita sebagai umat Islam mengorbankan diri kita , mengorbankan wang kita yang telah kita dapat, mangorbankan masa kita untuk beribadah dan segala-galanya. Dikatakan sehari sebelum hari raya haji kita di sunatkan puasa sunat. Sesiapa yang puasa hari tu akan dapat ganjaran di ampunkan dosa selama setahun yang lepas dan setahun akan datang. Dan juga berdoa kepada Allah apa yang kita hajati dan insyallah akan dimakbulkan.




Saturday, October 13, 2012

Judika - Aku yang tersakiti

Lagu ni aku tak pernah dengar pun. Aku dapat tau dari lecturer aku yang post status kat fb. Katanya kalo untuk orang yang frust bercinta sesuai dengar lagu ni. So membe baik aku punye baik kan.dia bleh plak comment n tag nama aku..suh aku dengar.. So aku pun dengar lah n serius lagu nye best n lirik nye sangat sesuai ngan aku kot...


Pernahkah kau merasa jarak antara kita
Kini semakin terasa setelah kau kenal dia
Aku tiada percaya teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia
Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
(walau tak bersama dia)
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia


ni dia nye video nye...tengoklah k..serius best..

p/s : seandainye dia leh dengar lagu ni.... :(

cinta..sakit atau bahagia?

Bila nak cerita pasal cinta ni, mesti bikin aku pusing n pening kepala...Dari dulu sampai sekarang...masalah yang sama berlaku..Aku pun tak tau lah sampai bile je aku boleh lupakan dia dan cari pengganti lain..Walau macam mana pun dia sakitkan ati aku, aku still gak sayang kat dia...bodoh ke aku??

Cinta ni buat aku bahagia dan cinta ni jugak lah buat aku sakit..Gembira aku sedih aku semua dari dia..Tapi kenapa dia tak pernah nak rasa apa yang aku rasa ni? Aku pun tak tau apa yang dia nak je pun. Walau macam mana aku cuba jauh dari dia untuk lupakan dia..dia mesti akan datang cari aku gak..Dia tak faham ke yang aku tengah dalam proses lupakan dia. 3 tahun aku masih tak dapat lupakan dia. Bagi dia..dia nak kami berkawan macam biasa. Macam dulu-dulu tapi dia tak faham ke yang aku tak boleh nak anggap dia macam kawan biasa. Yes, kitorang bermula dulu pun dari kawan tp dulu lain sekarang lain. Satu yang aku tak faham dia...Kata-kata dia tak pernah nak sama dengan apa yang dia buat. Tu yang aku geram sangat dengan dia ni.  Nampak gayanya memang takkan abis lah masalah cinta aku ni...

p/s: Minta jodoh aku datang cepat dan pinang ku dengan bismillah... :(

SPA..Perangkawan??

Akhirnya aku dapat juga temuduga untuk jawatan perangkawan pada 18/10 ni di KL...Setelah berhempas pulas jawab exam g kursus PAC...sekarang ni temuduga pula. Aku harap sangat temuduga kali ini aku berjaya. Aku dah tak nak dah menyusahkan ibu bapa aku lagi. Diorang pening pikir aku yang tak dapat2 keje lagi ni. Ni lah harapan aku dan peluang aku untuk menempatkan diri dalam kerajaan..

p/s : kena bersedia ni tau isu-isu semasa, pasal statistik dan semuanya lah..

KEJE O KEJE

Cerita pasal kerja ni...boleh bikin aku pening woo..Nak dijadikan cerita kelas aku hanya weekend sahaja. Jadi weekday tu memang aku free giler lah.Sangat free time aku masa tu. Jadi untuk menampung perbelanjaan aku di UPM ni..aku pun apply lah keje biasa-biasa.Keje yang tak memeningkan kepala. Aku banyak apply untuk keje guru taska Sebab aku tau keje yang relate ngan kanak2 ni tak memeningkan kepala macam keje di office tau. So banyak dah aku apply sampai lah suatu hari tu aku dapat keje sebagai pembantu taska di seri kembangan. Gaji pun tak banyak mana pun. RM550 sebulan tapi makan minum tempat tinggal disediakan. Oklah tu kan.Jadi aku memang nekad nak g ni. Sampai satu hari tu aku pun minta lah tolong kawan aku nak angkut barang g seri kembangan tu after abis kelas. Dahlah barang aku sangat banyak..Bila dah sampai sana ..aku pun belajar lah serba sedikit perjalanan masa tugas aku di taska tu. Aku pun siap cari keje part time untuk malam. Nak cari duit punya pasal...

So esok nye ari Isnin aku mula bekerja sebagai pembantu taska. Cehh bangun pagi2 ni and then mandi semua kemas rumah n then tunggu budak2 tu datang. 1st budak yang datang nama nye IMAN. Budak nye sangat comel n bambam..Rasa nak picit2 pipi budak tu. Kalo korang tengok pun mesti rasa geram gak lah macam aku..
Haa ni lah Iman. Korang mesti tau kan yang kiri or kanan.heheh

Iman ni sangat manja dengan aku. Aku pun seronok layan dia.Lama-lama makin ramai yang datang n syukur alhamdulillah diorang terima aku dengan baik sekali. Aku pun seronok layan diorang ni. Diorang panggil aku teacher..huhu...

Jadi tengahari tu tiba2 aku dapat kol dari mak aku. Nak tau pe mak aku cakap?
" Cepat kemas barangko kena balik arini gak. Esok dah start mengajar kat sekolah. PPD kol abah tadi suh ko daftar esok" Aku ni blur jap ..*&^*$. Apa ni ??Ari first aku keje kot tiba2 nak kene berhenti keja balik johor?What??Aku xnak balik johor. Aku dah seronok keje kat sini tapi mak ayah aku suh balik gak. So aku pun terpaksa lah balik. Jadi ptg tu ayah aku sampai amik barang2 aku. Segan aku ngan bos aku tu dan juga pembantu taska yang sekali keje ngan aku tu. Serba salah di buatnya..

Jadi ni adalah gambar2 yang sempat aku ambik yang boleh di buat kenangan.. Teacher miss n love u all so much. <3 font="font">



 P/s : Bestnye lahaii kalo ada anak sendiri kan.. Saat paling indah adalah kali pertama menjadi seorang ibu..Syahdunyee...Bilelah nak ada Sha junior kan.. :p

Bermulalah kehidupan seorang pelajar...

Setelah sekian lama impianku untuk sambung belajar ke peringkat master tergendala.akhirnya impianku tercapai juga. Setelah banyak halangan yang datang, aku nekad untuk apply master di UPM dan kini aku telah menjadi salah seorang pelajar MASTER APPLIED STATISTIC UPM...

16/9/2012 


Hari ni hari first class aku. First class dah start belajar dah pun. Hebat kan..Otak aku yang dah lama bersawang ni mungkin terkejut secara tiba-tiba.Hahaha...Sem ni aku hanya amik 3 subjek je sebab hanya tu je yang aku mampu untuk bayar yuran. Yuran UPM mahal woo...1 jam kredit je pun dah RM250..1 Subjek 3 jam kredit.Haaa cer kira cepat bape je aku kena bayar... G lah amik kalkulator sana!! Haishh ada ke tunggu aku kirakan..hehehe.Ok takpelah biar aku tunjuk kanlah pengiraannye k.


Cara UPM ni..dia hanya keluarkan subject co iaitu compulsary lah hanya 1 tahun sekali je. Subjek elektif plak 2 tahun sekali. Minimum buat master di UPM ni adalah 2 tahun...Dia tak sama dengan universiti yang lain. So sem ni hanya keluar 5 subjek je. 2 subjek co n 3 subjek elektif. 1 subjek either co and elektif bersamaan dengan 3 jam kredit. 


1 subjek ( 3 jam kredit ) = 3jam x RM 250 = RM 750 /subjek


Let say lah korang nak amik 5 subjek sem ni kan. So korang kena bayar RM750 x 5 = RM 3750


Itu hanya yuran subjek je. Di campurkan dengan yuran basic RM 1200 so total up semua jadilah 


RM 1200 + RM 3750 = RM 4950 (*_*) 


Berpinar-pinar mata aku tengok jumlah sebanyak itu.. Haaa so di sebabkan itu jugaklah aku hanya amik 3 subjek je. So conclusionnye nak sambung master ni bukan senang..Korang kumpul lah duit dulu and then barulah sambung master. Kalau boleh apply scholarship korang apply jelah...Banyak tu wooo.Hehehe.Tapi belajar punya pasal kan...Cuma kesian kat ayah aku lah terpaksa bayarkan yuran aku sem ni Tapi dun worry my dad, after this u dont have to pay my studies fees lagi dah because dah dapat MyBrain...hehehe...


Selain daripada masalah yuran..ada satu yang aku tak berkenan dengan UPM ni. Diorang pikir student master ni semua ada transport sendiri lah kan..semua ada duit banyak lah kan...Everything even a pieces of thing u need to pay...no money no talk okay..Grrrr....Satu lagi bangunan untuk budak master semua nye dia wat kat atas bukit.Arghh takde transport memang susahlah nak g sana. Bas pun x sampai ke atas tu.Tension aku..So nasihat aku lagi g sediakan transport awl2 k..heheh


Belajar plak yek..Hurmm lecturer sini semua okay...tapi tu lah laju giler diorang cakap..Kadang2 tak faham gak.Tapi tu lah dah nama MASTER kan.bukan cam DEGREE lagi yang asyik kena suap..Kena pandai-pandai hidup lah kan..Aduiii masa ni aku terasa waaaaa my friends tolong datang sini temankan saya..Kita belajar sama-sama nak..huhuhu.



Im officially UPM Master Student


p/s : Apa-apa pun UPM best.View yang cantik dan seronok lah... :)

Monday, August 13, 2012

Shengri Kuaile Syazleen..

Zhu ni shengri kuaile.. 
Zhu ni shengri kuaile..
Zhu ni shengri kuaile Syazleen..
Zhu ni shengri kuaile...

Hohoho..bajet mcm fluent je ckp mandarin kan..huhu..Padahal ada beberapa word je yang ingat..Eventhough mandarin aku dlu dpt A tp tak practice sll kan..so mmg x ingt lah n x bleh ckp mandarin lah..heheh

11 August 2012 ---> Besday Syazleen..

Actually nak smbut msa besday dia tp bulan puasa kan n then dia kat utara..aku kat selatan..So mmg tak lah nak g sna kan..Jadi masa aku g arau aritu..aku wat lah small party utk dia..Kira sambut awal lah..huhu..Masa tu wat surprise kat dia..Masa tu yang ada pun aku, n student aku daus, luqman n naj je..Jadi kitorg smbut besday dia kat Mai Cafe..Best lah..Asalkan dia hepi..heheh..Ni ada sikit gambar..hoho..


Cake besday
Nyum nyum
Besday Gurl - baju hijau

Naj n Luqman

p/s : Wish u will hve a long life n may all ur dreams come true..sorry x best sgt smbutn nye..heheh

Seperti Dulu by FORTEEN

First time dgr lagu ni rasa cam tak best je..Mungkin sebab tak menghayati kan..Tapi 2nd time dgr lagu ni..and then hayati lirik nye..serius love diz song so much..lirik dia betul2 mengingtkan aku pd kisah aku..Ni video nye..Korunk dengar lah..serius best sgt2..



Lirik Lagu Seperti Dulu - Forteen

Sehari terasa bagai seminggu
Sebulan terasa bagai setahun
Mencari cinta yang gugur
Dari genggamanku

Sejengkal terasa bagai sebatu
Saujana bagai tiada penghujung
Namunku tak putus harapan
Untuk berdampingan lagi

Korus
Seandainya nanti
Kita bertemu kembali
Masihkah kau akan mengenali
Diriku seperti dulu
Dan ketika itu
Mungkinkah dihati sudi
Izinkan ku mencintai
Ataupun perasaanmu tak seperti dulu

Setiap langkah ku makin percaya
Dirimu menanti ku akhirnya
Walaupun jalan berliku
Terbentang menunggu

Ulang Korus

p/s : Izinkan aku mencintaimu lagi..cc Abang

Childhood Raya Memory

Bila lagi beberapa ari nak raya je..siaran televisyen akan menyiarkan segala macam program-program yang best semasa ari raya..Biasanya time hari raya lah kita dapat tengok cite-cite best..Teringat aku masa kecik2 dulu..Satu amalan atau perkara yang aku dan adik ku wajib buat adalah menyalin segala macam cerita yang akan di tayangkan masa hari raya..Siap ada buku khas utk program hari raya tau. Ada tarikh, nama program dan masa..Sebab kalau nak ingat memang takkan ingat lah kan..terlalu banyak sgt cerita. Jadi alternatif nye kitorg ni pun salin lah dalam buku khas tu..Bajet dapat tengok lah semua erita tu tapi memang takkan sempat nak tengok..huhuhu..Yelah mana sibuk berjalan raya, masak time org datang..Memang ada beberapa cerita je yang boleh tengok..Tapi sekarang dah tak buat lagi dah..hehe..Papepun tu lah kenangan paling diingat sampai sekarang bile dah nak raya..hehhe...



p/s : One day t leh suh anak-anak aku mewarisi amalan aku ni plak..huhu



Saturday, July 21, 2012

Ramadhan is back again


Before anything, I would like to wish 
Salam Ramadhan Al-Mubarak to all fellow Muslims especially to my beloved family, members and friends

Alhamdulillah, Ramadhan is back again..When we talk about Ramadhan, of course akan ada sahur dan buka, am i rite?

Bulan Ramadhan adalah dimana kita berpuasa menahan diri dari makan dan minum serta menahan anggota badan kita dari melakukan sesuatu yang tidak elok. Ramadhan hanya setahun sekali sahaja.. Banyak fadilat yang kita akan dapat sepanjang bulan Ramadhan ni. Jadi orang kata, bulan ini lah kalau kita nak kumpul pahala sebanyak yang mungkin kerana pahala yang diberi adalah berkali ganda dari bulan biasa. Kita sebagai umat Islam hendaklah grab peluang yang ada ni.

Oh ye, kita mula bersahur sebelum subuh dan berniat puasa kan..Selepas itu kita akan berbuka bila masuknya waktu maghrib..Jadi ni saya ada letakkan niat puasa..Mana tau ada yang tak ingat..hehe

Niat ni baca masa nak sahur...

Niat ni kita baca masa nak berbuka tau..

Haa niat tu kena baca dan ingat tau..heheh..Actually if tak hafal pun, boleh di baca dalam bahasa melayu nye..Asalkan kita berniat..Kalau tak, tak sahlah puasa kita nanti.. 

Haa cakap bab sahur, confirm2 kita dapat bayangkan betapa malas dan susahnya nak bangun pagi kan..Masa nak sahur, nak makan tu, muka kita mesti dalam keadaan malas, ngantuk..Hohoho..Macam gambar di bawah ni tak agak2?


 Wahh siap tertidur lagi tu..Hahaha baik ngaku cepat sapa yang ada macam ni masa kecik2 dulu?huhuhu...
So sepanjang hari tu akan bertahan sampailah ke maghrib..Pastu baru leh berbuka..Haaa masa tu baru leh makan sebanyak mungkin kan..Hehehehe..Tapi..Opsssss..jangan sampai terlebih kenyang..Dah tak elok nama nya tu..Biarlah berhenti sebelum kenyang ikut sunnah rasulullah..Nanti ada gak yang tak larat nak sembahyang terawih..


Jadi kepada umat Islam semua, manfaatkan lah bulan Ramadhan ini dengan sebaik mungkin yek..Sebulan je pun..Pastu dah boleh raya..uhuhu






Tuesday, July 10, 2012

" What makes you beautiful "

I've fall in love with this song..If someone we love sang diz song for us..it can be great, rite?
#mood : Romantic

One Direction - What makes you beautiful

You're insecure
Don't know what for
You're turning heads when you walk through the door
Don't need make up
To cover up
Being the way that you are is enough

Everyone else in the room can see it
Everyone else but you

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh Oh
You don't know you're beautiful

If only you saw what I can see
You'll understand why I want you so desperately
Right now I'm looking at you and I can't believe
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
That what makes you beautiful

So c-come on
You got it wrong
To prove I'm right I put it in a song
I don't know why
You're being shy
And turn away when I look into your eyes

Everyone else in the room can see it
Everyone else but you

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful

If only you saw what I can see
You'll understand why I want you so desperately
Right now I'm looking at you and I can't believe
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
That's what makes you beautiful

[Bridge]
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana

Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh Oh
You don't know you're beautiful

[Chorus]
Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But when you smile at the ground it aint hard to tell
You don't know
Oh oh
You don't know you're beautiful

If only you saw what I can see
You'll understand why I want you so desperately
Right now I'm looking at you and I can't believe
You don't know
Oh Oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
You don't know you're beautiful
Oh oh
That's what makes you beautiful


Ubat batuk yang mujarab

Hai semua..arini sy nak cter sikitlah pasal batuk nie..For sure bila kita kena penyakit batuk ni..sapa je bleh tahan kan..Lagi-lagi kalau batuk yang berterusan n batuk kahak..Wahh susah nak tido malam woo...

Nak di jadikan cerita, saya ni pun batuk-batuk gak..Memang teruk giler lah..Makan ubat??Haaa memang tak lh kan..Yelah sapa je tak kenal ubat batuk..Ubat air warna hitam..Urghh x sanggup nak telan..Tak sedap!! 


Jadi aritu ada seorang perempuan yang baik hati lah kan..Dia syorkan pada saya satu ubat nie..Katanya makan 1 ari esok alhamdulillah batuk dah ilang..Wahh teruja gak nie..Ubat apakah itu??Hohoh..So dia kata ubat tu ubat dari kedai ubat Cina..Haa ni lah ubat nya..


1 botol ada 3 capsule


Ni lah ubat nye..

Haa seram sikit kan..macam pil chikition tu..(erkk cam salah je ejaan nye..huhuhu)..Supposely banyak lagi pil nye tu tapi saya dah mkn separuh..Tapi sebenar-benarnya kita kena abiskan semua sekali tu.Hohoho..So 1 capsule tu kna mkn pagi pas mkn n malam pas makan gak..2x sehai lah kiranya.. Insyallah esok boleh hilang batuk nye..

So selamat mencuba okayyy ;)

Monday, July 9, 2012

# Muhammad Najmuddin @ Nad #

Nad ni sapa plak kan..oh no..dia bukan student aku..Teett salah jawapan anda..hahaha..Supposely dia student aku tapi msa aku mengajar tu dia extent sem atas sebab2 tertentu. So aku hanya kenal dia melalui nama nye yang ada dalam list attendance..

Nak di jadikan cerita tetiba je dia add aku n chat ngan aku di fb. Pelik gak sebab dia knal aku.. Upenye dia banyak dgr citer pasal aku dr student aku. So aku pun jadi bak kata org indonesia penasaran untuk kenal dia. Jadi nak di jadikan cerita bile aku dapat interview di perlis, so aku mmg excited sikit lah nak jumpa n kenal bdk nama najmuddin nie..Dia org first aku bgtau bile aku nak dtg sna..hahaha..

First jumpa di kuala perlis. Ak ajak dia sekali kuar makan.. Haa tu kira first time jumpa lah..Wahh dia mmg sgt pemalu kot. Maybe dia malu ngan aku. Pelik gak sebab mengikut kata stdnt aku dia ni seorang yang sengat best, gila2, happening..Jadi bile dah jumpa tu nampak sgt malu nye tu..Aku plak jadi segan dgn dia..Tapi buat biasa je.. Nasib kamu lah nad kenal lect gile mcm saya nie.Hahahah...

Nad ni  setakat aku knal..Dia budak baik..Yang best nye dia ada senyuman yang sangat manis. Aku suka tgk dia senyum. Actually dia ada sikit janggut. Hoohoho aku kan mmg suka tgk lelaki ada janggut.. Nampak chumel kot.. Tapi dia mmg comel. Dia ni pun kelakar n pandai loyer buruk gak. Dah beberapa ari jumpa nampak lah kenakalannye tu. Tapi ok lah dia mmg sgt baik..

So korunk msti excited nak tgk muka si nad ni kan..Hahaha sabar2..sat lagi aku tunjuk gambar dia okay.. Tapi jangan fall in love plak..hehehe

Nad ( sweet kan senyuman dia )

Nad wid me

Psst ---> Awk mmg best. Sgt best..Awk bleh masuk dgn kepala saya..Saya harap sgt dpt ajar awk tp mungkin 1 fine day...hehe..Even awk bukan student saya tp kita still boleh keep in touch kan..Saya doakan semoga awk berjaya dalam apa jua yang awk ceburi. Keep ur smile okay..coz i luv ur smile ^_^

5 days at Arau

3/7/2012 Arau,Perlis


Selamat sudaa sampai ke bumi arau..Setelah beberapa bulan tak datang sini..So here i am..Datang sini bukan sambung kontrak jadi lecturer tapi sbb ada interview TPM (Tenaga Pengajar Muda ). Mesti tak faham kan tpm tu apa..Okay let me tell u..Tpm ni biasiswa under uitm dimana uitm akan taja master or phd kita and after finishing study kita kena bekerja dgn uitm..Best kan..Tapi malangnye aku tak berjaya dalam temuduga ni.Katanya dia perlukan seorang sahaja..Serius rasa sedih sebab dah banyak kali gagal dalam interview..


Walaupun aku sedih dgn kegagalan ini tapi seminggu di sini telah banyak memory tercipta..Telah banyak membuat aku tersenyum kembali..So korang agak2 lah kan sapa je yg telah membuatkan senyum ku kembali nie?Haaa..jeng jeng jeng....






Haa gambar di atas tu lah yang telah membuat aku tersenyum sepanjang aku berada di arau..hehehe..Diorg semua student aku dlu..


So diorg temankan aku g makan..diorang bawa aku g jalan-jalan kuala perlis..Thanks to leen sbb belanja makan..Thanks to wan sebab sudi bawa saya g kuala perlis..Tercapai hasrat nak g lepak di kuala perlis..Best sebab tepi laut.heheh...Thanks to wana, ina, luqman, daus sbb temankan dan buat saya hepi malam tu. Special thanks to nad sbb dtg gak mlm tu. 1st time jumpa kot. Thx sebab ceriakan mlm sy..


After that diorang bawa aku g jalan-jalan padang besar..Lama gak lah kitorg kat padang besar tu. Kesian luqman sbb penat layan karenah aku yang memilih barang terlalu lama..Mesti dia x biasa ikut adik atau mak dia shopping..hehhehe..


Malam tu kami g makan di mai cafe plak..Niat di hati nak belanja diorg makan tapi kesudahannye diorg plak blnja aku mkan..haishh macam2 lah diorg ni..Malam tu gak aku nek bas. Diorg anta aku sampai bas aku jalan..Serius masa tu sedih sangat sbb diorg sangat baik..


So ni ada lah sikit gambar sepanjang aku di arau.. :)










































Psstt ----> Saya nak say thank you so much pada awk semua sbb buat saya happy. Thanks to daus n luqman sebab bagi saya hadiah brooch..Sangat cantik..Yelah saya yang pilih kan..:p Thanks to Nad sebab bagi senyuman yang sangat manis utk sy. I've captured it n save in my heart.. ;) Thanks to leen for ur precious time for me.. Luv u all.. 

Luv this <3






** Norsyazleen Azila **

Dalam IC nama nye Norsyazleen Azila..Di luar IC nama nya leen / senget / donget..hahaha banyakkan nama dia..Kalo aku panggil dia leen je..

Dia pun student aku gak..Dia budak perempuan yang sangat baik..Dia rapat gak dgn aku. Dia selalu temankan aku. Seminggu aku di arau pun dia banyak luangkan masa nye dgn aku. Really appreciate it..

Leen ni bdk pandai tp malas skit..Serba serbi malas..Anak bongsu kan..Tapi dia mmg sgt baik..Dia gak mengingtkan aku msa aku belajar dulu..Semua lect knal aku..Sbb aku banyak tanya n bdk paling bising n nakal kot.hahaha..Leen ni pun semua lect kenal n syg dia..Budak pandai kan..hoho..

Satu yg aku mls nak keluar ngan dia sbb dia suka sgt belanja aku.Geram aku tgk..Leen ni suka sgt ice cream n ribena..very childish..hoho..Tapi dia sngt pemalu..even dgn aku pun kekdg dia malu gak..Sgt funny..Dia gak sgt betah melayan karenah aku..Dia suka snap pic n aku plak mmg suka bergambar..So kamera dia penuh dgn gmbr aku kot..hohoho...Aku pun bleh layan karenah dia..sbb mmg jenis aku yang gila2..huhu

So ni lah si senget tu----->
Si senget


Penat pujuk nak ajak gambar bersama..


Pssstt----> Thanx for everything..for ur precious time that u have spend wid me..for ur treat..for everything..u always make my day.. ^_^

Sunday, July 8, 2012

$ Firdaus $

Haaa Firdaus ni plak, dia orang perlis je..Tapi dia pandai cakap Siam tau.huhu...

Firdaus pun stdnt aku gak..Dia ni paling banyak tanya masa dalam kelas. Tapi aku suka sbb dia menceriakan kelas. Dia mengingatkan aku pada masa aku belajar dulu. Aku dulu pun mmg paling banyak tanya kot dalam kelas. 

Dia ni baik juga dgn luqman n farid tadi tu. Diorang satu kelas..So kalo dtg office aku..3 orang ni mesti ada..hehehe...Firdaus nie pun aku suka dia sbb dia sangat menghormati aku as lecturer dia..Oh ye..daus ni suara dia  1 km dah dgr tau..Dia kalo bengang ngan seseorang tu, pergh dia punye suara automatik mcm petir kuat nye..hahhaha..Dia pun kaki gosip gak..I loike...

So ni lah budak Daus nye --->
Firdaus


Firdaus wid me


Psst--->  Semoga daus berjaya hingga master or maybe phd..heheh..All da best to you..Awak mmg best n sporting..heheh..