Tuesday, November 3, 2009

BeauTiFuL DaY

I menang award..

1st expression..

"What?betul ke nie?unbelieve it..muka akak ke tue??
"Betul lah kak sha...kak sha menang..org tue sebut nama kak sha tue.."

"Cepatlah naik sha..biar aku rakam plak.."
"Ye ke wei...malu siot...debar r plak rasanye..huhuhu..ei amik video i tau.."

Punyelah i terkejut kan..u all bayangkanlah i tengah dok merakam video pemenang2 yang berjaya tu..tup..tup..i nampak muka i kat screen tu n dia sebut " Pemenang untuk anugerah pelajar terbaik kepimpinan ialah Shazana bte Hashim.."..OMG masa tu tuhan je tau betapa terkejut nye i..i jd stuck sekejap tau..then after kwn2 i kejutkan i dr lamunan tu i pun terus naik atas pentas..cover2 ayu gitu..huhuu...Mana tak nye rasa mcm anugerah bintang popular lah plak kan...Dahlah jauh berjalan kan...Salah i gak..tak dgr ckp org..Actually diorg dah serve kan table utk calon2 anugerah. Table nye of coz lah kan dekat sikit ngan pentas..tp tu lah tak satu table ngan my friend. Mana besh kan...T sapa nak snap gambar2 i t..tak leh lah nak berposing2 kan..dah lah buat kat hotel tu..1st time masuk hotel..so kena lah banyak2 bergambar kan..memory org katakan..Sweet memory...





Then masa i kat atas pentas i dapat rasakan muka i nie blushing giler beb..rasa sume org tgk lah kan...masa i nak amik piala tu tak silap i lah kan TPHEA yang sampaikan tau..u all nak tau dia ckp pe kat i.." amboi tinggi nye awak..tahniah ye.." Hahahaha...masa tue i hanya mampu tersenyum je..i tahan je i punye gelak nie.yelah t tak pasal2 TP tu terkejut..mn tak nye i have a big laugh right?ahakz..then masa otw ke table i balik kan..sume org tgk i..adushh...jgn lah tgk2 i..malu tau..euww...huhuhu..Then i terus bgtau my mum tau..sbb dia dah penat menunggu smpi tertido2 tgu keputusan nie..tp bile i ckp je yg i menang..u all tau pe my mum said? " eh betul ke ni?jgn tipu mak..mak sakit dada nie menahan nye"... Ya salam mak i nie..."aku ckp betul2 dikatanya aku tipu"vers p ramlee..huhuhu..then puas lah i meyakinkan mak i then bwu lah dia percaya..satu lg hal plak my sis..i bgtau n dia pun tak percaya..pe dia ingat adik dia ni tak leh menang ke?hahaha..i kna plak anta 3g ngan dia tunjukkan piala n cek yg i dpt..itu pun dia kata i pinjam piala org lain..ya salam saba je lah i tau tak..rasa nak cekik2 je dia..eeeeee...geram..geram..geram...then lama tu bwu lah dia yakin n percaya 100%... Hurmm masa kat hotel tu diorg sediakan chinese set dinner utk kitorang...macam2 makanan i ngan kwn mkn...bru letak je abis..baru letak je abis..smpi waiter yg serve utk table kitorg pun juz senyum je...mn tak nye table org lain tak abis g table kitorg abis dah...last mknn adalah nasi..sudahnye nasi tu lah yg masih penuh n tak licin as before..sume dah kekenyangan..huhuuh...pape pun mang besh...

































Dan i plak lpas abiss mlm kecemerlangan tu..i ngan kwn2 i as usually buat keje part time i tue...snap pic byk2..kul 1 lebih barulah i balik umah..smpi umah i terus mandi n tdo ngan senyuman yang meleba
r n rasa tak percaya tu still ada lagi.ahakz...




1 comment: