Thursday, November 12, 2009

Baby boy...



" Happynye dpt anak buah..Eeeee comelnye...I dah jd makcik dah..T i nak dia panggil i cik sha lah..huhu..."


Rasanya semua org akan rasa pe yg i rasa kan..1st time dpt anak buah n 1st time jd makcik or aunty..heehe..Lebih2 lgi dpt anak buah lelaki plak tue kan..lagi lah happy...Apa?Anak buah gurl tak best ke??Hurmm...bukan tak best..best gak..tp bg org cam i nie yang tak penah ada budak lelaki dalam family i selain my dad of coz lah happy kan bile dpt baby lelaki..

1 Mac 2008, tarikh nie merupakan tarikh gembira bg family i n family kakak i especially atuk dan nenek nye (my dad n my mum lah kan..) Kakak n abg ipar i lah gembira sangat..yelah dapat anak pertama kan...Lagi2 menjadi ibu n ayah nie..mesti hepi nye lain sket kan...1st time i tgk anak buah i dalam hati i..ya allah seronoknya dapat melahirkan anak sendiri n jadi ibu kan..i senyum je tgk anak buah i tue..dah lah comel putih plak tue...semangat gak..kalo u all nak tau berat dia 3.45 kg kalo tak silap i..berat kan..tapi mang comel..

Time bg nama utk baby baru...Nenek nye nak sgt bg nama Thaqif..I plak nak gak lah kan menyibuk2 bg nama Zaqwan sempena nama zaquan adha pemain bola n9 tu kan..huhuhu...Then byk sgt lah kompilasi dlm memberikan nama baby boy baru nie kan..abg ipar i dia tak kisah asalkan ada mohd..kakak i plak pening mana nak ikut nama yg dia nak, mana nak ikut keinginan mak i n mana nak layan karenah i nie..huhuhu..Atuk nye senang je bg nama..susah-susah sgt bg je nama ali ke abu ke..Adeh...old school nye nama atuk nye...Setelah di fikir2 kan akhirnya bg nama Zakwan Thaqif..Nak letak Mohd tp org kat pjbt pendaftara tu kata pnjg sgt..Dia suh buang salah satu nama..Eeee ntah pape je kan..

1st time dpt ahli baru lelaki kan dlm family i so ngan neneknye makcik2 nye duk lah beli banyak barang2 utk si Thaqif nie..sampai muksu nye (adik bongsu i) jeles u all..mana tak nye kan..sebelum nie pi mana2 je beli kan utk muksu nye but now utk thaqif je..muksu nanti2lah ye..huhuhuu..

Now dia dah setahun..dah besar dah pun..hensem boy dengan lsung pipit nye tu..eee geram i tgk...Da pun skang dah pndi berjalan n sikit nak pndi bercakap..Kalo i kol kakak i hurmm dengar suara dia jelah yg bising..dia yg pegang hp tu..hurmm budak2 sekarang sume dah maju..heheheh...Ok ni i tunjukkan gambar anak buah i tu...









































3 comments:

  1. dh beso baru comel, serius..
    huhu...

    ReplyDelete
  2. kau gedik lah sha..duk i u i u...rasa nak sepak jer..

    ReplyDelete
  3. as:oh yeke..cm mkck dia lah ye ek..huhu
    arah:hahaha..alaa sesekali jd gedik peslhnye..asyik jd lurus n baik je tak best gak..sng2 kna bodoh2kan..hehe

    ReplyDelete