Saturday, August 6, 2016

Counting days

Diam tak diam, lagi 5 ari je ari pernikahan i dengan en tunang... Macam x sangka..macam bermimpi pun ada gak..

"Aku nak kawen??"
"Weyhh aku nak jadi wife org dh weyhh..."
"Ingat aku takkan kawen sampai bila2.."

Serius tak percaya.. I ni rasa macam betul ke...betul ke...tapi memang betul lah..dh berapa kali dh tapak tangan cik sha menampar pipi i yg comel ni..Sakittt wooo...Takut mimpi siang ari punya pasal..huwaaaaaa

Makin nak dekat ni..banyak benda nak kena pikir..preparation majlis..doorgift nak bg kat tetamu nnt.. Dahlah i buat sendri doorgift..Yelah tokeyy doorgift kan..so buat sendri jelah..Then catering..dewan..barang hantaran..dan semua lah..Banyak betul nak kena pikir..

Dalam pd kepala memikir pasal nak kawen, ad plak masalah ngan en tunang..Ntah lah..lately ni ad je gaduh nye..ada je tak kena nya..Gaduh then baik kejap pastu gaduh balik..Org kata dugaan nak kawen..Yelah kita pun tau syaitan tu x suka umat islam mendirikan masjid , menambahkan umat Nabi Muhammad SAW. So i take it positive..kena banyak bersabar ngan karenah En Tunang,..Ni gaduh lagi..This time my fault..sebab i malas nak dengar masalah dia..tapi bukan tak nak dengar...cuma x nak dia bersedih je..Tapi dia x faham..So mmg gaduh lah..The worst is dia dah ckp kita kawen macam biasa tapi dia ngan dia pnye life..i dengan i punye life..Dia x kan lagi share apa2 cerita or problem dengan i..Perghhh sentap sakit nye tuh disini lah...Kawen apa camni kan..Awal2 i dh tau hala tuju perkahwinan i..Nasiblah jadi isteri yang tak di hiraukan..sedih kot..Serius sedih..I nak kawen, nak ada suami, anak2..nak keluarga bahagia..Nak ad husband yg jaga kita..peduli kat kita..tapi awal2 en tunang dh ckp cmtu..Nasib i lah kot...

Nak cancel kan wedding?? Oitt lg 5 ari kot..takkan lah nak cancel..lagipun ntahlah..i syg dia..kalo dh memang ni nasib yang i patut terima..inilah takdir yang telah ditentukan oleh tuhan utk i..I redha..As long as i nak dia happy..dia senyum..i xnak dia sedih2..

Serius sebelum ni excited countdown nak kawen..sekarang macam x mood dah..Tak tau lah smpi bila i ngan dia nak bersikap begini..kawen tp mcm tak kawen..Ada husbnd macam x husbnd..Masalah tanggung sendiri..Serupa macam hidup solo beb..Kekdg nangis gak i...pikir kan nasib diri i ni.. Tak macam perempuan2 lain kat luar sana yg baru kawen..gembira..seronok..tp i?? Nasib i lah ad husbnd cmni nnt..Nak wat cmne..sayang n cinta punya pasal..Lagipun salah i..so i deserve to be treat like this..

p/s : Korang doakan i tau..doakan i bahagia dengan husband i nanti dan doakan kami kekal hingga ke syurga...

No comments:

Post a Comment