Monday, June 3, 2013

Instagram? Twitter ? Keek?

Hurmmm korang sume mesti ada account tu semua kan...Bertuah lah takde..heheh..Sebenarnya aku just nak citer sikit lah..Nak kata luahan perasaan pun tak jugak...tapi just nak cakap je..Ah ntah lah..korang bacalah apa yang aku dok merepek ni....sebab aku pasti and 100% sure korang mesti setuju punye...Sabo lah dik, akak nak citer lah ni..Intro mesti kena bunga2 sikit...hahah

Apa2 pun terlebih dahulu maaflah kalo tulisan aku kali ni mungkin korang ada rasa sensitif isu ke pe ke kan..Satu lagi tolong baca dengan intonasi yang lembut okay..Aku tulis ni pun ckp dengan lembut je..hehhehe...

Sebenarnya aku just nak cakap yang apa-apa sahaja yang artis or retis pos status ke gambar ke video ke...tak sah kalo takde pergaduhan..takde bertikam lidah..takde soal jawab..Mesti akan ada..Pastu gaduh sesama sendiri..Yang pelik nye lagi, retis tu post pasal benda lain..lepas tu comment nye yang last tu tetiba dh citer pasal lain plak..Tak pasal2 comment retis ni jadi beratus2..Ko hado? Kekadang aku tak paham dengan peminat2 or follower2 ni lah..Kalo ko rasa ko tak suka retis tu tak yah lah follow..buat sakit ati je...Lepas tu kalo nak tegur bab agama..bagus tu tapi tak perlu lah nak bergaduh2..nak tegur pun kena cara baik..Pe salahnya sebelum tegur tu cakap dulu.." maaf ye kak,abang, saya rasa bla bla bla...maaflah yek.sekadar berkongsi sesama islam.. :)" tak pun cakap lah.." betul pe akak atau abang ckp tu tapi tak silap saya bla bla bla...betul kan saya yek kalo saya salah.." Haaa kan molek tu..kita yang baca ni pun sedap gak dengar...Lepas tu kalo dh sorang tegur..yang lain tak yah nak jadi batu api nak menimbulkan ketikamna lidah tu..tak bagus tu..kalo rasa tak puas hati diam je..buat macam akak ni..baca je..pastu dah senyap..nak komen or nak balas balik pun kena dengan ayat yang betul..baru org tak salah baca intonasi..Haishh kena balajar balik BM ni ..belajar buat ayat..selamat aku ni cikgu Math..hoho...

Okay jadi tu je lah yang aku nak merepek..pape pun peace yaa. Oh ye maaf ye kalo tersilap kata tersalah bahasa... SMILEEEE   :)

Smile mcm ni tau..errr..ni je smile yang paling sweet..heheh


p/s: Pasni gi cari cikgu BM tau..ehhehe



No comments:

Post a Comment